Odkaz na Jídelní lístek a objednávkový systém.
V jídelním lístku jsou u jídla v závorce uváděna čísla alergenů, která alergikům pomohou při objednávání jídla.
Seznam potravinových alergenů:
1 – Obiloviny obsahující lepek (nejedná se o celiakii) a výrobky z nich
1A – pšenice, 1B – žito, 1C – ječmen, 1D – oves, 1E – špalda
2 – Korýši a výrobky z nich
3 – Vejce a výrobky z nich
4 – Ryby a výrobky z nich
5 – Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 – Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 – Mléko a výrobky z něj
8 – Skořápkové plody (všechny druhy ořechů) a výrobky z nich
9 – Celer a výrobky z něj
10 – Hořčice a výrobky z ní
11 – Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 – Oxid siřičitý a siřičitany
13 – Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj
14 – Měkkýši a výrobky z nich
Přiložené soubory
- Bezlaktózová dieta - 31.března až 11. dubna 2025 (PDF 123.71 kB)
- Bezlepková dieta - 31.března až 11.dubna 2025 (PDF 168.40 kB)