Cookie Consent by Free Privacy Policy website
ZŠ Bratrství Čechů a Slováků Bystřice pod Hostýnem
Škola porozumění

Hledat na webu

Odkaz na Jídelní lístek a objednávkový systém.

V jídelním lístku jsou u jídla v závorce uváděna čísla alergenů, která alergikům pomohou při objednávání jídla.

Seznam potravinových alergenů:
  1 – Obiloviny obsahující lepek (nejedná se o celiakii) a výrobky z nich
1A – pšenice, 1B – žito, 1C – ječmen, 1D – oves, 1E – špalda
2 – Korýši a výrobky z nich
3 – Vejce a výrobky z nich
4 – Ryby a výrobky z nich
5 – Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6 – Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7 – Mléko a výrobky z něj
8 – Skořápkové plody (všechny druhy ořechů) a výrobky z nich
9 – Celer a výrobky z něj
10 – Hořčice a výrobky z ní
11 – Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12 – Oxid siřičitý a siřičitany
13 – Vlčí bob (Lupina) a výrobky z něj
14 – Měkkýši a výrobky z nich



Přiložené soubory